Health and Sport

 

Over Celi

Ik heet Celi Hermans,  Campilho geboren. Ik kom uit Rio de Janeiro, Brazilië en ik woon inmiddels al 30 jaar in Nederland. Ik ben afgestudeerd in Pedagogie en ik ben naar Madrid gegaan om me verder te specialiseren. Toch ben ik in Nederland beland en  een Hermans geworden!

In Nederland heb ik aan de RijksUniversiteit Utrecht Onderwijskunde gestudeerd om mijn diploma te valideren en tegelijkertijd ben ik sportdocent geworden.
Toevallig ben ik in de sportbranche beland en ik heb het nooit meer losgelaten. Van het Cognitieve Onderwijs naar het Lichamelijk Onderwijs. Ik ben erachter gekomen dat ze allebei samen lopen… Ik begon als Aerobics instructrice en heel gauw heb ik de ene opleiding na de andere gevolgd: Aerobics, Step, Bodyshape, Fitness en tenslotte Medical Fitness! Mijn eerste contact met Zumba was in 2009 toen Beto Perez (de bedenker van Zumba) naar Nederland kwam. Het was waanzinnig en sindsdien heb ik de Zumba wereld niet verlaten. Ik heb me veel gespecialiseerd. Na Zumba Fitness 1 met Beto, volgden de Zumba Fitness 2 en Zumba Toning (+ gewichten). Later kwamen Zumba Step, Zumba Gold (Senior), Zumba Kids en Aqua Zumba! Inmiddels heb ik Strong Nation (HITT) en laatste Circl Mobility erbij gehaald. Als bonus heb ik Zumba Core, Zumba Gluteus, Zumba Brasil, Zumba Caribbean, Zumba India en Zumba Africa gehad. De een nog leuker dan de ander, altijd plezier bij Zumba.

Tegenwoordig houd ik mij vooral bezig met Zumba Fitness, Zumba Toning, Zumba Gold, Strong 30, Circl Mobility en BBB Workout, waar ook conditietraining, step en interval training aan de orde komt. In de zomer komt de Outdoor Boost Walking in het bos: 5 km + BBB oefeningen. Ook waanzinnig!

Opleiding:

Pedagogie (specialisatie: Didactiek) - Universidade Gama Filho
Onderwijskunde - RijksUniversiteit Utrecht

Lichamelijk Opvoeding ALO / AALO

Certificaten/specializaties

 

Sport                                                                                                                                              
● Fitness Trainer                                             
● Medical Fitness Trainer
● Bodyshape
● Aerobics
● Step
● Pilates

● Strong Nation
● Circl Mobility

 

Zumba


● Zumba Fitness 1
● Zumba Fitness 2
● Zumba Toning
● Zumba Gold
● Zumba Gold-Toning
● Zumba Step
● Zumba Kids + Kids Jr
● Aqua Zumba

 

E-Learning

 

  • Zumba Core
  • Zumba Gluteus
  • Zumba in the Circuit
  • Zumba Ritmes:  Brazil - Caribean - African - India