Zumba®

Zumba Fitness 

Zumba Fitness is geen "soort van sport". Zumba Fitness is een programma. Het bedrijf Zumba(R) Fitness omvat niet alleen de Zumba Fitness les, maar ook verschillende specialiteiten als Zumba Gold, Zumba Step, Zumba Kids, Zumba Toning, Aquazumba, enz..... Elk specialiteit vereist een afzonderlijk opleiding. Het is dus mogelijk dat een Zumba instructeur geen speciale Zumba workout mag geven. Het Zumba  bedrijf hanteert een instructeur pagina, waar alle bevoegde instructeurs te vinden zijn met toegestemde specialiteiten.

 

 Zumba specialiteiten:

ZUMBA® TONING

Perfect voor degenen die willen feesten, maar extra nadruk leggen op toning en beeldhouwen om die spieren te definiëren!De uitdaging om weerstand toe te voegen door Zumba Toning Sticks (of lichte gewichten) te gebruiken, helpt je te focussen op specifieke spiergroepen, zodat de spieren betrokken blijven! Lichtgewicht maraca-achtige Toning Sticks verbeteren het gevoel voor ritme en coördinatie, terwijl doelzones als armen, core en onderlichaam worden getonificeerd..

ZUMBA GOLD®  & Zumba Gold Toning

Zumba Gold- Voor actieve oudere volwassenen die op zoek zijn naar een aangepaste Zumbales die de originele bewegingen waar je van houdt nabootst met een lagere intensiteit. Het is ook geschikte voor mensen met blessures, beginners en iedereen die de intensiteit van Zumba Fitness wil vermijden. Het ontwerp van de les introduceert een gemakkelijk te volgen Zumba choreografie die zich richt  bewegingsbereik en coördinatie.  De les richt zich op alle elementen van fitness: cardiovasculair, spierconditie, flexibiliteit en balans!

Zumba Gold Toning-  combineert het Zumba feest waar je van houdt in een langzamer tempo met een totale lichaamstraining met behulp van Zumba Toning Sticks om die spieren wakker te schudden!  Krachttrainingsoefeningen met lage tot matige intensiteit zijn essentieel om een dramatische vermindering van spiermassa, spierkracht, atrofie en sarcopenie (verlies van skeletspiermassa) te voorkomen.

ZuMBA® STEP

Voor degenen die op zoek zijn naar het branden! Het is bedoeld om de benen en bilspieren intensief te versterken.

De les combineert de geweldige verstevigende en versterkende kracht van step-aerobics met het leuke fitness feest van Zumba.  

Zumba Step verhoogt de cardio- en calorieverbranding, terwijl het bewegingen toevoegt die core en benen definiëren en vormgeven.

Vergeet alles wat je weet over "Step"

AQUAZUMBA®

Voor degenen die een plons willen maken door een low-impact, high-energy aquatische oefening aan hun fitness routine toe te voegen.

Aqua Zumba combineert de Zumba filosofie met waterbestendigheid, voor een poolparty. 

Er is minder impact op de gewrichten tijdens een Aqua Zumba les, dus men kunt echt losgaan. Water creëert natuurlijke weerstand, wat betekent dat elke stap uitdagender is en helpt om de spieren te versterken.

ZUMBA® KIDS + Kids Jr.

Voor onze jongere Zumba fans! Kinderen van 4-6 of 7-11 jaar oud krijgen de kans om actief te zijn en te jammen op hun favoriete muziek.

Zumba Kids lessen bieden kindvriendelijke routines op basis van originele Zumba-choreografie. De Zumba instructeurs splitsen de stappen op, voegen spelletjes, activiteiten en culturele verkenning elementen toe aan de klassenstructuur. Zumba Kids Jr lessen zijn rockende, energieke dansfeesten boordevol kindvriendelijke routines

Zumba Kids helpt een gezonde levensstijl te ontwikkelen en fitness op te nemen als een natuurlijk onderdeel van het leven van kinderen door fitness leuk te maken. De lessen bevatten belangrijke ontwikkelingen elementen voor de kindertijd, zoals leiderschap, respect, teamwerk, zelfvertrouwen, zelfrespect, geheugen, creativiteit, coördinatie en cultureel bewustzijn.

ZUMBA SENTAO®

Ideaal voor mensen die serieus (kern)werk willen verzetten. Met een stoel het hele lichaam tonen. 

Zumba Sentao combineert kracht- en weerstandstraining met vernieuwende dansmoves, waarbij men een stoel als danspartner gebruikt. Een training met hoge intensiteit die zich richt op het definiëren van de spieren, het verbeteren van de algehele cardiovasculaire gezondheid en het verbranden van grote calorieën in het proces.

Een unieke manier om de spieren van het lichaam uit te dagen zonder gewichten te hoeven tillen.

ZUMBA® IN the CIRCUIT

De training combineert de op Latijns-Amerika geïnspireerde dansritmes  van Zumba met de voordelen van metabolisme-stimulerende krachttraining voor één complete workout.

Dat is een training waar mensen een paar minuten dansen afwisselen met een paar minuten op het apparaat.