Sport & Fitness

BBB

Billen, Benen & Buik (BBB) is  gericht op het stimuleren van vetverbranding en het stroomlijnen van je lichaam. In het lesuur combineer je cardio- en krachttraining. Dit zorgt ervoor dat deze 'probleemgebieden' flink worden aangepakt.

Bodyshape

Het doel van Bodyshape is om alle spiergroepen van het lichaam te versterken d.m.v. training op muziek met een rustig tempo waarbij de training is gericht op spier - uithoudingsvermogen en - weerstandtraining. Bij deze trainingsvormen worden vaak hulpmiddelen als lichte gewichten of dyna-bands gebruikt.

 

Aerobics

Aerobics is een efficiënte fysieke uitoefening die vaak op muziek wordt gedaan. Kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact worden getraind. Aerobics is zeer populair bij vrouwen die het samen in een groep met een instructeur of alleen voor de televisie doen. Het is In de jaren 60 geintroduceerd en het is nog steeds populair.

Step

Step-aerobics, ook bekend als  step-training, is een vorm van aerobics waarbij je op en van een klein platform stapt.

  •  je hartslag stijgt, waardoor je hart en longen hard aan het werk moeten.

  • Met een goede steples kun je veel calorieën verbranden. Je benen en billen worden intensief getraind!

 

 

Interval training

Bij een interval training combineer je een periode op een hoog tempo met een rustige periode. Tijdens een interval training versnel je bijvoorbeeld voor 3 minuten waarna je 3 minuten relatieve rust hebt om je ademhaling en hartslag tot rust te laten komen.  Een high/low interval betreft intensief cardio traing + spier versterking oefeningen.

 Fitness

Fitness is een sportactiviteit gericht op onder andere het verbeteren van de conditie, vetverbranding en krachttraining, waarbij het eigen lichaam als weerstand kan dienen. Vaak wordt met fitness de sportactiviteit bedoeld die bedreven wordt met behulp van zogenaamde fitnessapparaten of halters.

Medical Fitness

Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van (sport) fysiotherapeuten. Vaak heeft het een doel om te revalideren van een blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren. Door dit samen te doen met een fysiotherapeut wordt de belastbaarheid van het lichaam verhoogd op een verantwoorde manier. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat jouw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en jouw conditie op peil blijft.

HiTT

STRONG Nation®

Het programma stopt met het tellen van de herhalingen en het begint met trainen op het ritme. STRONG Nation combineert lichaamsgewicht, spierconditie, cardio en plyometrische (explosieve) training bewegingen gesynchroniseerd met originele muziek die speciaal is ontworpen om bij elke beweging te passen. Elke squat, elke lunge, elke burpee wordt aangedreven door de muziek.

Muziek is de ultieme motivator. Het duwt men doorde training, door een laatste herhaling - en dan nog één. 

In elke les verbrand je calorieën terwijl je armen, benen, buikspieren en bilspieren traint. Plyometrische of explosieve bewegingen zoals hoge knieën, burpees en jumping jacks worden afgewisseld met isometrische bewegingen zoals lunges, squats en kickboksen.

STRONG Nation heeft ook opties die passen bij jouw specifieke doelen. De originele STRONG Nation les is een veeleisende sessie van een uur. STRONG Nation heeft ook een les optie van 30 minuten die nog steeds een totale lichaamstraining in 30 minuten verpakt. Deze efficiënte en gerichte les helpt je fitness in te passen in elk schema.

Bovendien heeft Strong Nation een aangepast serie voor elke niveau. Er zijn behalve de basis, ook een low en een max level, gericht aan mensen die minder intensief of juist intensiever willen trainen!

Elke les bevat 4 kwadrant   1= ignite;  2= Fire up;  3= Push your limits ; 4 -On the floor

Na een warm up, zorgt elke  kwadrant dat de training intensiever wordt. Kwadrant 4 is op de core gericht. Je hartslag dalt en de les wordt met een cooldown afgesloten.

Trainen op perfect gesynchroniseerde muziek en bewegingen dwingt je harder om meer calorieën te verbranden. Koppel dat aan de afterburn (je lichaam verbrandt bijna 50% meer calorieën na de les!) en het is wetenschappelijk bewezen dat je ongelooflijke resultaten zal behalen.

Voor de beste resultaten moet je consistent je STRONG Nation workouts minstens 3 keer per week beoefenen gedurende slechts 12 weken en een verstandig dieet volgen. Dit programma kan resulteren in een algeheel slanker, strakker lichaam met centimeters verloren in de taille, buikspieren, heupen, dijen en kuiten.

 

  • Tone your muscles
  • Maximize your burn
  • Challenge your core
  • Make every minute count
  • This is STRONG NATION!

 

 

Flexibility

CIRCL Mobility™

 Wat is het CIRCL Mobility™-programma?

CIRCL Mobilityis houdt  mobiliteit, flexibiliteit en ademwerk oefeningen in die zijn ontworpen om te optimaliseren hoe men zich door het dagelijks leven beweegt. Het flex- programma is gebaseerd op de geavanceerde wetenschap van functionele beweging en daarom laat het de fysieke beperkingen los, herstel het volledige bewegingsbereik en vernieuw de  bewegingsmogelijkheden van mensen.

 

UITGAVE. HERSTELLEN. VERNIEUWEN.

Of je nu een fitness liefhebber, een drukke moeder of heel bent, CIRCL Mobility™ helpt je om stress los te laten, je bewegingsbereik te herstellen en je vermogen om beter en langer te bewegen te vernieuwen.

 

  • RELEASE 

Vermindert stijfheid en spanning om je op je best te voelen.

  • RESTORE 

Help het herstel te versnellen en tegelijkertijd de balans en focus te verbeteren.

  • RENEW 

Stimuleer het zenuwstelsel van uw lichaam om spier activering en bloedsomloop te verbeteren.

Deze oefeningen worden gedaan op helende tonen + muziek frequenties om je geest to laten focussen en stress te verminderen.