Barbell, Dumbell of Machine's

Gepubliceerd op 27 augustus 2023 om 14:25

Voors en tegens van trainen met elk apparaat Er zijn mensen die liever losse gewichten gebruiken (halters en dumbbells), anderen die van het comfort van machines houden en er zijn nog steeds mensen die alle accessoires combineren in dezelfde trainingssessie.

 

Oefenen op machine's

Voor: Hanteringspraktijken. Bij de meeste oefeningen die op deze apparatuur worden uitgevoerd, hoeft de student geen gewichten te dragen in de gewichtsruimte. Om de belasting aan te passen, plaatst u de pen gewoon op het gedefinieerde gewicht. Maar het is essentieel dat de persoon leert om de uitrusting aan te passen aan zijn lichaamsafmetingen (zithoogte en afstand tot de rugleuning), zodat de beweging correct wordt uitgevoerd. Ze zijn veiliger. De kans op ongelukken tijdens bewegingen is kleiner dan bij bewegingen met losse gewichten, omdat ze niet zoveel evenwicht of meer lichaamsbewustzijn van de student vereisen.

 

 Oefeningen met barbell

Voor: Rekruteert meer spieren. Om de oefeningen met de halter uit te voeren, moet het lichaam andere spiergroepen activeren om de beweging te ondersteunen, wat een completer werk biedt in vergelijking met de apparaten. Stimuleert motorische coördinatie en balans Juist omdat ze meestal geen ondersteuning hebben, bieden halteroefeningen meer uitdagingen voor het lichaam, waarbij verschillende spierketens worden geactiveerd, waaronder de core. Op deze manier dragen ze bij aan motorische coördinatie en evenwichtswinst. Biedt meer variaties aan oefeningen. Terwijl elk apparaat op specifieke spieren werkt, is het met dezelfde stang mogelijk om het hele lichaam te trainen.

 

Oefeningen met Dumbell 

Voor: De trainingsvariatie is nog groter. Dumbbells zijn ook zeer veelzijdige apparaten die het mogelijk maken om het hele lichaam te trainen. En ze hebben het voordeel dat ze verschillende gewichtsgradaties hebben (vanaf 1 kg), waardoor zelfs senioren en beginnende studenten ze kunnen gebruiken. Sommige bewegingen die met dit accessoire worden uitgevoerd, bieden nog meer variatie dan die met de halter, omdat u de dumbell met uw handpalmen naar elkaar toe kunt houden, uw handen tijdens een beweging kunt draaien of één arm tegelijk kunt afwisselen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.